keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Tuoksut vanamon ja varjot veen; niistä sydämeni laulun teen

Kohta on jälleen se aika vuodesta, kun pääsee metsästämään huippukuvaa vanamoista. Vanamot on haasteellisia kuvattavia, kun ovat niin kovin pieniä. Tässä joitain kuvia viime vuosilta




,


Tein tänään perinteisen raparperipiirakan ensimmäisistä raparpereista.


MANSIKKA-RAPARPERIKAKKU



Täyte

12 dl raparperia (noin 6 vartta)
400 g mansikkaa
1 dl vettä
2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja

Pilko raparperit noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja laita ne kattilaan mansikoiden, veden ja sokerin kanssa. Ripottele joukkoon perunajauho. Kuumenna seosta kunnes se pulpahtaa ja siirrä sitten kattila kylmään veteen jäähtymään.


Pohja

200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kaurajauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, vaniljasokeri sekä leivinjauhe ja lisää seos sihdin läpi taikinaan. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi ja taputtele sen jälkeen irtopohjavuokaan (26 cm) sekä pohjalle että reunoille. Jätä osa taikinasta pintaa varten. Kaada täyte vuokaan ja kaulitse loppu taikina levyksi kakun pinnalle. Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia. Ota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti