Tein tänään perinteisen raparperipiirakan ensimmäisistä raparpereista.
MANSIKKA-RAPARPERIKAKKU
Täyte
12 dl raparperia (noin 6 vartta)
400 g mansikkaa
1 dl vettä
2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
Pilko raparperit noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja laita ne kattilaan mansikoiden, veden ja sokerin kanssa. Ripottele joukkoon perunajauho. Kuumenna seosta kunnes se pulpahtaa ja siirrä sitten kattila kylmään veteen jäähtymään.
Pohja
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kaurajauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, vaniljasokeri sekä leivinjauhe ja lisää seos sihdin läpi taikinaan. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi ja taputtele sen jälkeen irtopohjavuokaan (26 cm) sekä pohjalle että reunoille. Jätä osa taikinasta pintaa varten. Kaada täyte vuokaan ja kaulitse loppu taikina levyksi kakun pinnalle. Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia. Ota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti