perjantai 5. helmikuuta 2016

Runebergin päivä

Ensimmäiset tekemäni Runebergin tortut. Ulkonäkö poikkeaa perinteisestä ja torttu on vehnätön. Tein tortut päivänkakkara silikonimuottiin. Alkuperäinen resepti on Valion.


RUNEBERGIN TORTTU

100 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl kaurajauhoja
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl mantelijauhetta
1/2 dl pipari- tai keksimuruja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl kardemummaa
3/4 dl kuohukermaa
1/3 dl vadelmamarmeladia

Kostutus
2 rkl kuumaa vettä
1 rlk sokeria
2 rkl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä

Koristelu
1/3 dl vadelmamarmeladia
1 dl tomusokeria
n. 2 tl kylmää vettä

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen. Annostele reilu puolet taikinasta vuokiin ja laita 1/2 tl vadelmamarmeladia lusikalla keskelle taikinaa. Lisää loppu taikinaa päälle.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 min.

Jäähdytä tortut. Sekoita sokeri kuumaan veteen ja lisää likööri. Kostuta tortut valelemalla lientä tortuille. Anna maustua mielellään seuraavaan päivään.

Ota tortut pois vuoista ja laita vadelmamarmeladia hiuhan tortun keskelle. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota se renkaaksi hillosilmän ympärille.


Hyvää Runebergin päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti