RUNEBERGIN TORTTU
100 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl kaurajauhoja
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl mantelijauhetta
1/2 dl pipari- tai keksimuruja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl kardemummaa
3/4 dl kuohukermaa
1/3 dl vadelmamarmeladia
Kostutus
2 rkl kuumaa vettä
1 rlk sokeria
2 rkl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä
Koristelu
1/3 dl vadelmamarmeladia
1 dl tomusokeria
n. 2 tl kylmää vettä
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen. Annostele reilu puolet taikinasta vuokiin ja laita 1/2 tl vadelmamarmeladia lusikalla keskelle taikinaa. Lisää loppu taikinaa päälle.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 min.
Jäähdytä tortut. Sekoita sokeri kuumaan veteen ja lisää likööri. Kostuta tortut valelemalla lientä tortuille. Anna maustua mielellään seuraavaan päivään.
Ota tortut pois vuoista ja laita vadelmamarmeladia hiuhan tortun keskelle. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota se renkaaksi hillosilmän ympärille.
Hyvää Runebergin päivää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti