tiistai 6. joulukuuta 2016

Jouluvalmisteluita


Itsenäisyyspäivää olen tänä vuonna viettänyt leipomalla, Finlandia-hymnin soidessa taustalla. Yleensä näin itsenäisyyspäivänä olen keskittynyt kuuntelemaan veteraanin iltahuutoa, mutta tänä vuonna päivään sopi paremmin Finlandia-hymnin sanat uudesta alusta. Iltasella kahvittelin läheisteni kesken. 

Haluan jakaa teidän kanssa kokeilemani mango-passionhedelmäjuustokakun ohjeen. Ulkonäöllisesti kakusta ei tullut täysin onnistunut, mutta maku korvaa puutteet ulkonäössä. Kokeilin ensimmäistä kertaa Kinuskikissan julkaisemaa efektikuorrutusta juustokakulle. Ajatuksena oli sinivalkoinen efektikuorrutus, mutta seoksesta tuli hyvin kellertävä ja lopputulos menee enemmänkin Ruotsin värien puolelle ;) 

MANGO-PASSIONHEDELMÄJUUSTOKAKKU


175 g Bastogne keksejä
50 g voita

Murskaa keksit ja sekoita sula voi kekseihin. Tasaa irtopohjavuoan pohjalle.

4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g mangotuorejuustoa
2 prk Piltti mangososetta
0,5 dl vettä
3 passionhedelmää
7 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää sihen tuorejuusto ja mangosose. Koverra passionhedelmästä sisus täytteeseen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuea nauhana täytteeseen. Kaada irtopohjavuokaan ja laita kolmeksi tunniksi jääkaappiin, jonka jälkeen siirrä pakastimeen tunniksi.

Efektikuorrutus

4 liivatelehteä
300 g valkosuklaata
2 1/4 dl kevytkermaa
1/4 dl glukoosisiirappia
0,5 dl rypsiöljyä
pastaväriä

Laita leivinpaperi uunipellin päälle ja uuniritilä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pilko valkosuklaa ja laita se kulhoon.

Laita kerma ja glukoosisiirappi kattilaan ja kuumenna (älä anna kiehua) kunnes höyry alkaa nousemaan. Lisää seokseen liivate ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos suklaarouheen päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana. Jos haluat useamman väristä kuorrutetta jaa seos kulhoihin ja värjää haluamallasi värillä. Laita kelmu kulhojen päälle ja odota kunnes seos on 37 asteista. Tähän ei mene kauaa.

Ota kakku pakastimesta ja irrota vuoasta sekä laita uuniritilän päälle. Kaada vuorotellen eri värejä kakun päälle ja anna ylimääräisen kuorrutteen valua kakun reunoille. Kun kuorrute on jähtynyt nosta kakku tarjoilulautaselle.


Viime päivinä on myös tullut laitettua joulua uuteen kotiini. Jouluvalmistelut aloitin todellakin alusta, koska kaikki entiset joulutavarani ovat edelleen aiemmassa kodissani. Hyvin olen kuitenkin saanut joulun tuntua kotiini. Tyttären kanssa tehtiin piparkakkutalo ja askartelin "ruusukuusen" ja höyhenkuusen. Kirpparilta löysin kauniin vadin ja hankin jo "jouluomenia" herkutteluun. Työnalla on vielä kehyksen teko vanhasta kolmiruutuisesta ikkunapoasta, mutta palataan siihen myöhemmin. Tässä teille makupaloja jouluvalmisteluista.




Hyvää itsenäisyyspäivää ja tunnelmallista joulunodotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti