maanantai 30. toukokuuta 2016

Kukkaloistoa kera mustikkapiirakan


Kirsikkapuu aloitti viime viikolla kukintansa ja eilen muutama omenapuun kukka avautui. Runsaasti on kukkia molemmissa puissa. Päärynäpuulle näyttää talven jäljiltä käyneen huonommin, ei elonmerkkejä. Harmillista, koska siinä oli niin maukkaat päärynät. 




Hankin alkukuusta Koko Suomi leipoo kirjan ja tässä ensimmäinen kokeiluni siitä tai tulihan joitain ohjeita testattua jo aikanaan silloin, kun kyseinen ohjelma televisiosta tuli.

VALKOSUKLAINEN MUSTIKKAPIIRAKKA


Pohja

100 g voita
3/4 dl sokeria
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta 
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sekoita voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa n. 10 min.

Mustikkamarmeladi

200g mustikoita
3/4 dl hillo-marmeladisokeria
2 rkl vettä

Kiehauta mustikat, sokeri ja vesi kattilassa ja keitä n. 5 min. Anna marmeladin hieman jäähtyä ja levitä se pohjan päälle. Itse käytin viime syksynä tekemääni mustikkahilloa.

Täyte

100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 sitruunan mehu
1 rkl perunajauhoja

Sulata valkosuklaa. Sekoita tuorejuusto ja sokeri, lisää munat yksikerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon valkosuklaa, puolikkaan sitruunan mehu ja perunajauho. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte vuokaan. Paista uunissa 150 asteessa n. 50-60 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

ILOISTA KESÄPÄIVÄÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti