lauantai 25. kesäkuuta 2016

Keskikesän juhla

Juhannusvieraille leivoin tänä vuonna mansikkakakun. Lime toi pirtsakkuutta kakkuun, eikä siitä tullut liian makeaa, vaikka se sisälsi valkosuklaata. Tein myös ensimmäistä kertaa elämässäni itse jäätelöä, mutta minun makuun jäätelöstä tuli hirveän makeaa. Täytyy vielä etsiä sopivia suhteita jäätelöön. Ehkä palaan vielä asiaan jäätelön osalta. Tässä mansikkakakun ohje.

KESÄINEN MANSIKKAKAKKU



Pohja

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl limetinkuorta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Raasta limetin kuori ja lisää seokseen. Kaada taikina 25 cm voideltuun ja mantelijauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja leikkaa jäähtynyt pohja 2 osaan.


Kostutus

1 rkl limettimehua
3/4 dl vettä
1 rkl sokeria

Täyte

2 dl kuohukermaa
140 g valkosuklaata
150 g ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
2 dl mansikkasosetta
tuoreita mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri sekä vaniljakreemijauhe. Sulata suklaa ja yhdistä se hieman jäähtyneenä ranskankermaan. Lisää seokseen kermavaahto. Kostuta pohjasta alempi kerros ja levitä mansikkasose sen pinnalle. Levitä täyte ja lisää lopuksi täytteen päälle tuoreita mansikoita paloina. Kostuta ylempi kerros ja käännä se kakun päälle. Anna kakun maustua jääkaapissa n. 5 tuntia.


Koristeluun

250 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
50 g valkosuklaata
mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka sekä sokeri. Kuorruta kakku ohuella kerroksella kerma-rahkaseosta. Viipaloi mansikat ja laita viipaleet kakun päälle. Sulata valkosuklaa ja levitä se mansikoiden päälle. Pursota loppu kerma-rahkaseoksesta kakun reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti