MELONI-KINKKUVOILEIPÄKAKKU
12 palaa TaikaRuis paahtoleipää
kostutukseen maitoa
Leikkaa reunat paahtoleivistä ja aseta neljä viipaletta lautaselle peräkkäin. Kostuta leivät maidolla tai lihaliemellä.
Täyte
1 dl Pesto Rosso / punainen pesto
180 g piparjuurituorejuustoa
100 g ranskankermaa
150 g ylikypsä saunapalvikinkkuviipaleita
300 g verkkomelonia
2 dl maustekurkkua
Sekoita ranskankerma ja piparjuurituorejuusto keskenään. Kuutioi kinkku, maustekurkku sekä vesimeloni ja lisää tuorejuusto-ranskankermaseokseen.
Sivele kostutetuille leiville pestoa ja levitä päälle puolet täytteestä. Lisää uusi leipäkerros, kostuta ja sivele pestolla. Lisää loput täytteestä. Kostuta päällimmäiset leivät alapuolelta. Kääri voileipäkakku kelmuun ja anna maustua yön yli.
Kuorrutus
180 g piparjuurituorejuustoa
100 g ranskankermaa
tilkka maitoa
Poista kelmu. Sekoita kuorrutuksen aineet ja levitä seos voileipäkakun pinnalle. Koristele.
RAPARPERI-APPELSIINIJUUSTOKAKKU
Pohja
175 g Provena välipalakeksejä (kaura-tummasuklaa)
50 g voita
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksien sekaan hyvin sekoittaen. Kiinnitä irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi. Levitä keksimurut vuokaan ja taputtele tasaiseksi. Nosta pohja jääkaappiin.
Täyte
2 rs (à 180 g) appelsiinituorejuustoa
4 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
1/2 dl appelsiinimehua
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita appelsiinituorejuusto joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja lisää joukkoon liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää sitten juustotäytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi.
Pinnalle
250 g raparperia
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Paloittele raparperit n. 1-2 cm mittaisiksi paloiksi kasariin. Lisää vesi ja sokeri. Keitä raparperit pehmeäksi soseeksi n. 5-10 minuuttia. Kaada seos toiseen astiaan jäähtymään ja jätä sitä n. 0,5 dl kasariin. Kiehauta kasarissa oleva sose ja lisää liivatelehdet. Sekoita liivateseos jäähtymässä olevaan raparperisoseeseen ja anna hieman jäähtyä ennen kuin kaadat kakun päälle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin hyytymään n. neljäksi tunniksi. Irrota valmis kakku reunavuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti