Tänään tein sitruunaisia mustikkaneliöitä viikonlopulle. Ohjeen olen ottanut talteen jo kesällä, mutta ensimmäisen kerran kokeilin tätä herkkua muutama viikko sitten. Ohje on Pirkka lehdestä 5/2015. Muokkasin ohjeen vehnättömäksi.
Tarkoituksenani oli myös kokeilla ystävältäni saamaani Vironperän vieraskakku reseptiä. Tällä kertaa tytön kanssa leipoessa oli kuitenkin niin paljon ylimääräistä touhua näiden sitruunaisten mustikkaneliöiden lisäksi, että luovuin ajatuksesta tehdä lisää kaaosta keittiöön. Palaan asiaan seuraavan leivontapäivän koittaessa.
Sitruunaiset mustikkaneliöt
Pohja
150 g voita
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja (itse laitoin puolet kaurajauhoja ja puolet Semper Fin Mix jauhoseosta)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Täyte
3 rs (à 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
0,5 dl sitruunamehua
1 rkl sitruunankuorta
3 kananmunaa
Mustikkakerros
200g mustikoita
2 rkl perunajauhoja
1,5 dl fariinisokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja (kaurajauhoja)
75 g voita
1,5 dl manteli lastuja
Nypi huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet muruiksi. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa pelti (30*38 cm) leivinpaperilla ja taputtele taikina jauhotetuin käsin tasaisesti pellille.
Paista pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset vatkaimella ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista 20 minuuttia.
Sekoita perunajauho mustikoiden joukkoon ja ripottele ne tuorejuustotäytteen päälle. Nypi fariinisokeri, jauhot ja voi keskenään ja lisää lopuksi mantelilastut. Levitä muruseos mustikoiden päälle. Paista 30 minuuttia. Lopuksi voi nostaa piirakan ylätasolle, että se saa väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti