Spelttijauhoja en löytänyt paikallisesta kaupasta, joten tein näkkärit lähes kokonaan ruisjauhoista. Olisiko ollut noin 3 dl ruisjauhoa ja 2 dl gluteenitonta jauhoseosta. Lopputulos oli hyvä, mutta ehkä parempi tulisi, jos ei käyttäisi ihan niin paljon ruisjauhoja kuin mitä minä käytin.
Tässä alkuperäinen ohje Hyvä Terveys lehdestä:
2 dl kylmää vettä
3/4 tl suolaa
1/2 dl tummia seesaminsiemeniä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1/2 dl kauraleseitä
1 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
2 dl ruisjauhoja
pinnalle
kananmunaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa hyvin käsistä. Taikina saa olla napakka.
Jaa taikina kahtia ja kauli jauhotetulla pöydällä ohuiksi levyiksi. Leikka sopiviksi paloiksi.
Siirrä palat leivinpaperin päälle pellille. Voitele pinta kevyesti kananmunalla ja taputtele siemeniä pinnalle. Paista 250-asteisessa uunissa noin 8 min.
2 dl kylmää vettä
3/4 tl suolaa
1/2 dl tummia seesaminsiemeniä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1/2 dl kauraleseitä
1 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
2 dl ruisjauhoja
pinnalle
kananmunaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa hyvin käsistä. Taikina saa olla napakka.
Jaa taikina kahtia ja kauli jauhotetulla pöydällä ohuiksi levyiksi. Leikka sopiviksi paloiksi.
Siirrä palat leivinpaperin päälle pellille. Voitele pinta kevyesti kananmunalla ja taputtele siemeniä pinnalle. Paista 250-asteisessa uunissa noin 8 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti