perjantai 1. tammikuuta 2016

Näkkileipä kokeilu

Viimein löysin leipäohjeen, jonka sain onnistumaan ilman vehnäjauhoja! Pientä hiomista tosin jäi soveltamisen osalta. Nämä siemennäkkileivät olivat tosi hyviä. Olen syksyn aikana kokeillut useampaa vuokaleipää tehdä gluteenittomana siinä onnistumatta. Nyt saan ainakin itsetehtyä näkkäriä syötäväksi ;)


Spelttijauhoja en löytänyt paikallisesta kaupasta, joten tein näkkärit lähes kokonaan ruisjauhoista. Olisiko ollut noin 3 dl ruisjauhoa ja 2 dl gluteenitonta jauhoseosta. Lopputulos oli hyvä, mutta ehkä parempi tulisi, jos ei käyttäisi ihan niin paljon ruisjauhoja kuin mitä minä käytin.

Tässä alkuperäinen ohje Hyvä Terveys lehdestä:

2 dl kylmää vettä
3/4 tl suolaa
1/2 dl tummia seesaminsiemeniä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1/2 dl kauraleseitä
1 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
2 dl ruisjauhoja

pinnalle
kananmunaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa hyvin käsistä. Taikina saa olla napakka.

Jaa taikina kahtia ja kauli jauhotetulla pöydällä ohuiksi levyiksi. Leikka sopiviksi paloiksi.

Siirrä palat leivinpaperin päälle pellille. Voitele pinta kevyesti kananmunalla ja taputtele siemeniä pinnalle. Paista 250-asteisessa uunissa noin 8 min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti